No GMO

Waarom produceren wij gentech vrije tempeh?

niet genetisch gemanipuleerd

Soja is als grondstof niet meer weg te denken, en dat niet enkel in onze voedselketen. Het hoge gehalte aan eiwitten en oliën maakt dat soja niet enkel gebruikt wordt als ingrediënt in onze levensmiddelen, ook voor de productie van cosmetica, wasmiddelen en veevoer wordt het veel gebruikt. Het is een vaak onzichtbaar ingrediënt dat in wel 70% van alle goederen zit , die je in een supermarkt kan vinden.
Omdat de kans groot is dat iedereen er mee in aanraking komt zou je denken dat de sojaplant met de meeste zorg en omzichtigheid behandeld zou worden maar niets is minder waar. Uit puur winstbejag laten grote internationale bedrijven zich in met praktijken die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. De machtige lobby die gelinkt is aan deze bedrijven kneedt de politiek en zo zijn ze aan de vrijgeleide gekomen om wereldwijd genetisch gemanipuleerde soja te verhandelen.Europa is voor de productie van veevoer voor 75% afhankelijk van eiwitbronnen van buiten de E.U.en dat is voor wat de veiligheid van de voedselketen betreft geen goede zaak. De gemiddelde inmengingscijfers van soja in mengvoeders alleraard is 22.3%. Op zich niet erg zou je denken ware het niet dat soja door genetische manipulatie BT toxines aanmaakt om insecten te weren. Bovendien maakt genetische manipulatie de plant beter bestand tegen glyfosaat houdende herbiciden en dat leidt er toe dat men met krachtigere producten kan sproeien om onkruid te bestrijden. Wil je hierover meer weten? Lees hier meer over "De schaduwzijde van een wonderboon".
De consument is niet alleen slachtoffer maar ook mede veroorzaker van deze praktijken. Door steeds meer vlees te eten stijgt de vraag naar soja en om te voldoen aan de enorme vraag naar soja is genetische manipulatie haast onvermijdelijk geworden. Het lijkt er op dat het enige middel, voor een gezonde toekomst voor de mensheid, minder vlees eten is.
Om er ons van te verzekeren dat we niet in het zelfde straatje terecht komen als de vleesindustrie, en onze tempeh besmetten met hoge concentraties glyfosaat en BT toxines, kiezen we bewust voor traceerbare NON-GMO sojabonen als basis voor onze Tempehting ® tempeh.
De Europese Commissie stelt dat de import en het gebruik van genetisch gemanipuleerde stoffen, streng genoeg gereglementeerd is en heeft daarom besloten dat als er niets op een verpakking staat de consument ervan uit kan gaan dat het product GMO-vrij is. Als een product wel genetisch gemanipuleerde ingrediënten bevat dan moet de producent dat expliciet op het etiket vermelden.  
Voor wat onze bio-tempeh betreft leggen we de lat wat hoger. Externe toezichthouder “Skal “ maakt met de afgifte van zijn keurmerk de betrouwbaarheid van onze bio tempeh voor u zichtbaar.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.