De smaak van tempeh

verse tempeh

De schimmelcultuur die men toevoegt om van de sojabonen een tempeh-koek te maken geeft tempeh een meer uitgesproken smaak dan tofu.
Omwille van de kwaliteit van de bonen, de aard en de hoeveelheid van de toegevoegde starter en de verschillen in weektijd, kooktijd en incubatietijd, smaakt de tempé van elke producent anders.
Onze tempé is een levend product dat, gedurende zijn bewaartijd van 17 dagen, evolueert van jong naar belegen. De smaak van de jonge licht gefermenteerde tempeh doet denken aan de smaak van paddenstoelen. De verder ontwikkelde, belegen, tempé heeft een eerder zurige ferment smaak. Sommige mensen houden van zurige, verouderde tempé, anderen hebben een voorkeur voor mildere jonge tempé. Hou je van Jonge tempeh check dan even de bewaardatum. Het Jonge product herken je eveneens aan zijn donzig witte uitstraling. De echte liefhebbers van verouderde tempé gaan er meer smaak in hebben als ze het product nuttigen net voor de vervaldatum. Opgelet: vervallen, te ver geëvolueerde, tempeh krijgt een ammoniak geur.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.