tempeh

Wat is tempeh?

tempeh basis product

Naast natto, miso, tamari en shoyu behoort tempeh tot de lijst van gefermenteerde sojaproducten.
In wezen is tempeh een koek van sojabonen. Door het gecontroleerd toevoegen van de schimmels Rhizopus Oyzae Went of Prinsen Geerlings, aan gekookte sojabonen, wordt het fermentatieproces opgang gebracht en dat resulteert uiteindelijk (na 48 uur) in een koek.

Tempeh bereiden

tempeh bereiden

Door zijn beet-vaste structuur is “tempeh-koek” gemakkelijk te versnijden in plakjes of blokjes zonder dat hij afbrokkelt.
De meeste mensen houden van krokant gebakken dunne plakjes maar ook voor gestoomde en gekookte blokjes zijn er liefhebbers. Sausjes en marinades met ketjap manis, tamarinde, citroen, knoflook, sojasaus, sambal en diverse mediterraanse  tuinkruiden zijn populair. 

Bio Tempeh

No GMO, gecertificeerd biologisch!

bio tempeh

Naar schatting 70% van alle soja ter wereld is tegenwoordig genetisch gemanipuleerd.  Via genetische manipulatie komt men er toe dat de soja plant: 

Is tempé gezond?

tempeh gezond

Soja is een rijke bron van eiwitten, omega-3-vetzuren, meervoudig onverzadigde en gezonde vetzuren ( omega 6 GLA ). Bovendien bevat de sojaboon veel vitaminen, mineralen en spoorelementen: vitamine B1 (riboflavine), vitamine B2 (thiamine), vitamine B6, vitamine B11 (foliumzuur), vitamine K, calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan en seleen. 

De smaak van tempeh

verse tempeh

De schimmelcultuur die men toevoegt om van de sojabonen een tempeh-koek te maken geeft tempeh een meer uitgesproken smaak dan tofu.
Omwille van de kwaliteit van de bonen, de aard en de hoeveelheid van de toegevoegde starter en de verschillen in weektijd, kooktijd en incubatietijd, smaakt de tempé van elke producent anders.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.